Goede slaap blijkt essentieel voor gezondheid en geheugen

Een jaar of vijf heeft mijn oude webhome geslapen. Het is tijd om het in nieuwe vorm weer te wekken. Medici en slaap-cursus-verkopers zeggen dat goede slaap gezondheid en geheugen bevordert. Dat is mooi. Wellicht dat het ook voor deze site goed uitwerkt.

In ieder geval vind je hier nu het korte termijn geheugen van mijn werk als predikant. Al jaren vragen mensen me om de tekst van recentere preken dan 2005. Die zijn hier nu te vinden. Omdat er geen betere back-up plek te vinden is dan het wereldwijde web staan hier ook de nodige artikelen en teksten. Zoals altijd geef ik ze voor beter. Als iemand er wat aan heeft is mijn doel bereikt. Uiteraard zijn alle publicatie-data vóór 19 januari 2011 gemanipuleerd. Dat leek me handig voor het overzicht.

Meer overzicht levert in ieder geval de nieuwe techniek. Databaasjes zijn nu eenmaal handiger dan kale html. Het enige wat niet automatisch meekomt in de gereedschapskist van WordPress is een overzicht van preken op bijbelplaats. Geert-Jan Nordeman was zo vriendelijk me een scriptje te leveren wat alles toch netjes op een rijtje zet. Allicht is een en ander ook een voorbeeld van extra gezondheid na een goede nachtrust…

Wat hier ook te vinden zal zijn valt onder mijn eigen Kretenzer-paradox: geloof nooit een dominee, denk zelf. Voel je vrij om kritisch te reageren. Alleen onfatsoenlijkheden worden niet geplaatst of desnoods verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *